Twitter
Politiki Agora 2012

Προφίλ

Αυγουστιάτικη Αγορά

Πάνε πάνω από 11 χρόνια, από τότε που συγκροτήσαμε το πρώτο καταστατικό ρεύμα ιδεών στους κόλπους του ΠΑ.ΣΟ.Κ: τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ. Αφορμή για την πρωτοβουλία αυτή υπήρξε η ανάγκη απόκρουσης της συντονισμένης προσπάθειας εξουσιαστικών ομάδων να αποκλείσουν την αριστερή πτέρυγα από τα όργανα, εν όψει του επερχόμενου 6ου Συνέδριου του Κινήματος. Και σκοπός μας να αποτρέψουμε την – από τότε – διαφαινόμενη παρακμή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ζούμε σήμερα στην Ελλάδα μια ζοφερή πραγματικότητα. Μια «χαμένη δεκαετία» μας έχει οδηγήσει σε κατάσταση μεγάλης απαξίας. Οι νέοι συμπατριώτες μας αισθάνονται πιασμένοι σε δόκανο και εξαπατημένοι από τους μεγαλύτερους. Με αυτούς τους τελευταίους, ή να τα έχουν παρατήσει ή να ξοδεύονται άσκοπα μπας και στείλουν τον λογαριασμό για την ζημιά στον διπλανό τους. Κοινός τόπος σε διάλυση, δήμος σε σύγχυση.

Η πολιτική τάξη παρουσιάζεται αδύναμη να δει και να δείξει. Πολύ περισσότερο να πείσει. Δείχνει επίμονα κολλημένη σε μικρά και μικρότερα, έωλα και πιο έωλα, ξένα και πιο ξένα. Αναπαράγει με ελαφρότητα άτοπες αντιθέσεις. Οι συνέπειες αυτής της γενικευμένης ανεπάρκειας είναι ο κλονισμός του δημοκρατικού φρονήματος, η αχρήστευση της αντιπροσώπευσης, η υπονόμευση της ομαλότητας και το πλησίασμα σε μια αναίτια και, κυρίως, καταστροφική σύγκρουση. Όσο καλύτερα καταλαβαίνουμε τι γίνεται και που πάμε, η σύγχυση και η απελπισία περισσεύουν, ανατροφοδοτώντας τα σχήματα που κερδοσκοπούν από την κρίση.

Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να κλείσει αμέσως. Μπορούμε να αλλάξουμε, επί τέλους, σελίδα. Γίνεται! Σε μια βάση ηθικής και πραγματισμού, να απομονώσουμε τους κακεργέτες. Να σκεφτούμε δημιουργικά. Να συζητήσουμε απροκατάληπτα. Να στήσουμε παραγωγικές δομές. Να προχωρήσουμε σε θετικές δράσεις. Με άμεση αναφορά στην καθημερινή μας ζωή. Στην πραγματικότητα, έχουμε ανάγκη μια φρέσκια ματιά στα πράγματα ώστε να ξεκινήσουμε, ξανά από την αρχή, τον καλό αγώνα για την προάσπιση  του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ δηλώνουμε συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή και ζητάμε και την δική σου συμβολή. Μακριά από τις εστίες της φθοράς και κοντά στην ουσία των πραγμάτων. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες : προσβλέπουμε, τελικά, στην διαμόρφωση ενός στέρεου δημόσιου χώρου με αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση και εγκυρότητα. Ονομάσαμε το ξεκίνημα αυτού του εγχειρήματος «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ 2012».

Από τις αρχές του Αυγούστου λοιπόν, αρχίζουμε τον διάλογο στο διαδίκτυο. Κάθε εβδομάδα και μια συζήτηση. Εδώ! Και κορυφώνουμε την διάσκεψη αυτή τον Σεπτέμβριο με ζωντανές συναντήσεις όσων θέλουμε.

Ας τα λέμε διαρκώς !